Autor:
https://www.dreamstime.com/

Keemia instituudi kaheksa kursust pälvis kvaliteedimärgi

Keemia instituudis sai õppeainete e-toe areng hüppelise tõuke koroonaviiruse perioodi ajal ja jätkus selle järgsel perioodil. Oleme väga oluliseks pidanud, et õppijal on õppeaines kvaliteetne e-tugi, mis toetaks mitmekülgset ja sügavat õppimist. Viimase saavutamiseks oleme e-kursuseid arendanud ja juhindunud e- kursustele sätestatud kõrgeimatest nõuetest. Mitmed kursused on arendusprotsessi raames taotlenud ka e-kvaliteedi märgi.

Image
keemikud e-kvaliteedimärgi kevadseminaril

Tänavune e-kursuse kvaliteedimärgi taotlusvoor oli Tartu ülikooli keemia instituudile väga edukas. 2023 aastal kvaliteedimärgi vääriliseks hinnatud keemia instituudi e-kursused on järgnevad:

  • Analüütilise keemia praktikum I (Irja Helm, Anu Teearu-Ojakäär, Lauri Jalukse, panuse on andnud ka kõik kunagised juhendajad Ivari Kaljurand, Ivo Leito, Koit Herodes, Hanno Evard, Märt Lõkov, Tõiv Haljasorg, Elisabeth Parman, Anneli Kruve, Asko Laaniste, Eva-Ingrid Rõõm, Lilli Sooväli, Lilli Paama jne, LT keemia instituut)
  • Bioorgaaniline keemia (Ago Rinken, LT keemia instituut)
  • Chemical analysis lab for beginners (Irja Helm, Ivo Leito, Karl Kaupmees, Hanno Evard, Anu Teearu-Ojakäär, LT keemia instituut)
  • Kaasaegse orgaanilise keemia meetodid (Anu Ploom, Alla Troska-Palla, Anton Mastitski, Peeter Burk, Siim Salmar, LT keemia instituut)
  • Keemia kursus gümnaasiumiõpilastele (Heili Kasuk, Joana Jõgela, Anneli Jõgela, Karmen Lust, Terje Raudsepp, Erki Enkvist, Jörgen Metsik ja Jürgen-Martin Assafrei, LT keemia instituut)
  • Keemia kursus põhikooliõpilastele (Joana Jõgela, Anneli Jõgela, Jürgen Martin Assafrei, LT keemia instituut)
  • Keskkonnakeemia praktikum (Edith Viirlaid, LT keemia instituut)
  • Keskkonna kemodünaamika (Edith Viirlaid, LT keemia instituut)

Kõik kvaliteedimärgi saanud Tartu ülikooli e-kursused ja Tartu ülikoolile läbi aastate  laekunud „Aasta e-kurususe ” tiitlid on leitavad siin: https://ut.ee/et/e-kursuste-kvaliteet.

Iga aasta tunnustab Eesti Hariduse Kvaliteediagentuur (HAKA) ühte e-kursust Aasta e-kursus 2023tiitliga. Sellel aastal oli aasta kursuse nominentide seas ka Keemia kursus  põhikooliõpilastele, mille autoriteks on Joana Jõgela, Anneli Jõgela ja Jürgen Martin Assafrei.

Esinejate slaidid ja salvestuse 19. mai üritusest leiab siit: https://haka.ee/haka-digioppe-kvaliteedi-kevadseminar/

Palju õnne kõikidele kvaliteedimärgi vääriliseks hinnatud kursuse omanikele!

Lillekimp

Selgunud on Tartu Ülikooli aastaauhindade saajad

Tulbid

Üliõpilasesindus valis tänavused aasta õppejõu auhinna laureaadid

Gunnar Nurk grupipilt

Gunnar Nurk liitus jaanuaris Tartu Ülikooli keemia instituudi professorite perega