Autor:
Kaspar Koolmeister

Tartu Ülikooli keemia instituudi teadlased tutvustasid tulevikulahendusi energiakriisi ärahoidmiseks

Kliima soojenemine ja energiakriis puudutab meist igaüht. Kuid mis on asjakohane alternatiiv fossiilkütustele, kuidas uusi energiaallikaid efektiivselt toimima panna, või siis kas liitiumi saab patareides asendada palju odavama naatriumiga?

Tartu Ülikooli keemia instituudi teadlased otsivad nendele ja paljudele seotud küsimustele vastuseid. Tuul ja päike energiaallikatena pakuvad alternatiive fossiilsetele kütustele. Kuidas täita aga lünka, mis tekib siis, kui tuult ja päikest ei ole, aga energiat on meil igapäevaselt tarvis? Sellistel puhkudel tuleks kasutada samadest allikatest saadud, aga varasemalt salvestatud energiat. Seda kõike on võimalik teha elektrolüüserite ja kütuselementide abil.

Kõigest sellest ja palju muust rääkisid Tartu Ülikooli teadlased Rait Kanarbik, Patrick Teppor ja Enn Lust teadussaate „TeadusEST“  2. hooaja 4.osas. (TÜ teadlased alates 9:47)

Suur osa sellest tööst toimub teaduse tippkeskuse „Uudsed materjalid ja kõrgtehnoloogilised seadmed energia salvestamise  ja muundamise süsteemideleraames.

Roostevabad torud

Taavo Tenno: Kui reovette satuvad ohtlikud lagunematud ühendid

Kliimaministri visiit Tartu Ülikooli

Kliimaminister Kristen Michal külastas Tartu Ülikooli

Peahoone

8. Läänemere maade elektrokeemia konverents: Finding New Inspiration 2